Postime (Beiträge)

 • Vlera shumëdimensionale e agjërimit të muajit Ramazan.

  Të nderuar vëllezër dhe motra! Nuk ka dyshim se njëri nga muajt më të vlershëm ke Allahu xh.sh. ësht muaji i bekuar, Ramazani. Allahu xh.sh. atë e ka bekuar kur në këtë muaj zbriti Kurani famëlartë, udhëzim për tërë njerëzinë dhe kritere të drejtësisë në mesin e njrerëzve. Allahu xh.sh. në Kuran, kaptina 2, ajeti […]

  Zum Beitrag

 • Apel për pagesën e kontributeve të ndryshme për Qendrën Islame Shqiptare në Kassel

  Të nderuar vëllezër dhe motra! Është traditë që besimtarët kontributet e tyre të ndryshme më së shumti i paguajnë gjatë muajit Ramazan, por ja siç e dimë të gjithë, për shkak të virusit korona të gjitha aktivitetet e xhamisë përkohësisht janë suspenduar dhe kontaktet fizike me besimtarët janë ndërprerë. Si rezultat i kësaj ka ardhur […]

  Zum Beitrag

 • Imsakija e Ramazanit 2020

 • Pritja e muajit madhështor Ramazan në kohën e korona virusit

  Të nderuar vëllezër dhe motra, paqa dhe mëshira e Allahut xh.sh. qoftë mbi ju! Vëllezër dhe motra jemi në fund të muajit të bekuar Shaban dhe pas këtij muaji fillon muaji madhështor muaji i Ramazanit, të cilin Allahu i Madhëruar ate e ka dalluar nga muajt e tjerë për nga vlera e madhe që Allahu […]

  Zum Beitrag

 • Durimi dhe qëndresa

  Të nderuar vëllezër dhe motra, Esselamu Alejkum ve Rahmetullah, paqa dhe mëshira e Allahut qoftë mbi ju. Në fjalimin e kësaj dite të xhumasë do të flasin për durimin dhe qëndresën që duhet pasur besimtari në kohëra të vështira. Allahu xh.sh. me urtësinë e tijë nuk i lenë besimtarët të thonë se ata e besojnë […]

  Zum Beitrag