Postime (Beiträge)

 • Pritja e muajit madhështor Ramazan në kohën e korona virusit

  Të nderuar vëllezër dhe motra, paqa dhe mëshira e Allahut xh.sh. qoftë mbi ju! Vëllezër dhe motra jemi në fund të muajit të bekuar Shaban dhe pas këtij muaji fillon muaji madhështor muaji i Ramazanit, të cilin Allahu i Madhëruar ate e ka dalluar nga muajt e tjerë për nga vlera e madhe që Allahu…

  Zum Beitrag

 • Durimi dhe qëndresa

  Të nderuar vëllezër dhe motra, Esselamu Alejkum ve Rahmetullah, paqa dhe mëshira e Allahut qoftë mbi ju. Në fjalimin e kësaj dite të xhumasë do të flasin për durimin dhe qëndresën që duhet pasur besimtari në kohëra të vështira. Allahu xh.sh. me urtësinë e tijë nuk i lenë besimtarët të thonë se ata e besojnë…

  Zum Beitrag

 • Fjalimi i ditës së Xhumasë

  Të nderuar vëllezër dhe motra, Sot është dita e xhuma, ditë e bekuar, dita më e vlershme e javës, ditë e ibadetit dhe e lutjes së përbashkët, dita e namazit të xhumasë me të cilën Allahu xh.sh. na i falë mëkatet e javës së kaluar, dita ku Allahu xh.sh. lëshon rahmet dhe bereqet në këtë…

  Zum Beitrag

 • Tubim i ndihmave financiare

  Të nderuar bashkatdhetarë, vëllezër dhe motra, Qendra Islame-Kulturore Shqiptare në Kassel, me rastin e tërmetit katastrofal që e goditi Shqipërinë, i cili shkaktoi me dhjetëra viktima, me qindra të plagosur dhe mijëra shtëpi të shkatërruara e të dëmtuara, ka filluar tubimin e ndihmave financiare për të prekurit nga kjo katastrofë e paparashikuar. Të prekurit kanë…

  Zum Beitrag

 • Tag des Friedens

  Der Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge e.V. organisiert zum 100. Jahrestag den Tag des Friedens in Kassel. Wir sind am 23. Juni beim multireligiösen Gottesdienst in der Martinskirche dabei.

  Zum Beitrag