Postime (Beiträge)

 • Imsakija e Ramazanit 2020

  Zum Beitrag

 • Pritja e muajit madhështor Ramazan në kohën e korona virusit

  Të nderuar vëllezër dhe motra, paqa dhe mëshira e Allahut xh.sh. qoftë mbi ju! Vëllezër dhe motra jemi në fund të muajit të bekuar Shaban dhe pas këtij muaji fillon muaji madhështor muaji i Ramazanit, të cilin Allahu i Madhëruar ate e ka dalluar nga muajt e tjerë për nga vlera e madhe që Allahu…

  Zum Beitrag

 • Durimi dhe qëndresa

  Të nderuar vëllezër dhe motra, Esselamu Alejkum ve Rahmetullah, paqa dhe mëshira e Allahut qoftë mbi ju. Në fjalimin e kësaj dite të xhumasë do të flasin për durimin dhe qëndresën që duhet pasur besimtari në kohëra të vështira. Allahu xh.sh. me urtësinë e tijë nuk i lenë besimtarët të thonë se ata e besojnë…

  Zum Beitrag

 • Fjalimi i ditës së Xhumasë

  Të nderuar vëllezër dhe motra, Sot është dita e xhuma, ditë e bekuar, dita më e vlershme e javës, ditë e ibadetit dhe e lutjes së përbashkët, dita e namazit të xhumasë me të cilën Allahu xh.sh. na i falë mëkatet e javës së kaluar, dita ku Allahu xh.sh. lëshon rahmet dhe bereqet në këtë…

  Zum Beitrag

 • Tubim i ndihmave financiare

  Të nderuar bashkatdhetarë, vëllezër dhe motra, Qendra Islame-Kulturore Shqiptare në Kassel, me rastin e tërmetit katastrofal që e goditi Shqipërinë, i cili shkaktoi me dhjetëra viktima, me qindra të plagosur dhe mijëra shtëpi të shkatërruara e të dëmtuara, ka filluar tubimin e ndihmave financiare për të prekurit nga kjo katastrofë e paparashikuar. Të prekurit kanë…

  Zum Beitrag