Postime (Beiträge)

 • Rregullore rreth organizimit dhe financimit të mësimit plotësues në gjuhën shqipe në shkollat publike të qytetit të Kassel-it me rrethinë

  Parathënie e rregullores   Qendra Kulturore Islame-Shqiptare (orig. „Der Islamish-Albanische Kulturzentrum e.V.“) angazhohet që popullatës me origjinë shqiptare të qytetit të Kassel-it me rrethinë ti mundësoj mësim të rregullt plotësues në gjuhën shqipe në shkollat publike të Land-it të Hessen-it, përkatësisht në qytetin e Kassel-it me rrethinë. Parakushtet dhe procedurat e nevojshme për këtë e […]

  Zum Beitrag

 • Konkurs për mësues-se për mësimin plotësues të gjuhës shqipe

  Këshilli iniciativ për rihapjen e mësimit plotësues në gjuhën shqipe dhe këshilli i prindërve, shpallin: Konkurs për mësues-se për mësimin plotësues të gjuhës shqipe Vendi: Qyteti i Kassel-it me rrethinë Koha/orari/pagesa: Viti shkollor 2015/2016, varësisht nga numri i nxënësve Profili i kandidates-it: Shkolla e lartë pedagogjike ose fakulteti i pedagogjisë Përvojë në mësimdhënie Përvojë në […]

  Zum Beitrag

 • Mbledhje për mësimin e gjuhës Shqipe

  Këshili iniciativ për hapjen e shkollës shqipe organizon Mbledhje për mësimin e gjuhës Shqipe në Kassel të dielen më 22.02.2015 në ora 13:00 Adresa e mbledhjes: Islamisch-Albanisches Kulturzentrum e.V. Vogelsang 30 34123 Kassel Pikat e rendit të ditës: Përshëndetje Konsultimi dhe informimi për konceptin e sigurimit financial të kuadrit arsimor Zjedhje e këshilit të prindërve Të ndryshme […]

  Zum Beitrag

 • Islamisch-albanisches Kulturzentrum in Kassel: ein Artikel aus dem Jahre 2002

  Islamisch-albanisches Kulturzentrum in Kassel: ein Artikel aus dem Jahre 2002

  16.09.2002 Das islamisch-albanische Kulturzentrum (IAK) in Kassel, auch bekannt als die albanische Moschee, wurde im Jahre 1994 von albanischen Gastarbeitern aus Mazedonien, Kosovo und Montenegro gegründet, um die religiösen Verpflichtungen vollziehen zu können. Vor der Gründung des IAK haben diese Menschen die türkischen Moscheen besucht, um die religiösen Riten – Beten – durchführen zu können; es […]

  Zum Beitrag