Postime (Beiträge)

 • Takvimi për vitin 2023

  Takvimin e ri për vitin 2023 e gjeni në faqen Downlads.

  Zum Beitrag

 • Ftesë për mbledhjen e përgjithshme (Einladung zur Mitgliederversammlung)

  Anëtar të nderuar, Mbledhja e përgjithshme e zakonshme e këtij viti do të mbahetmë 12 shkurt 2023 në orën 13:00 – pas namazit të mesditës. Ftesën e plotë duke përfshirë axhendën dhe informacione të tjera i gjeni në PDF. Liebe Mitglieder, Unsere diesjährige ordentliche Mitgliederversammlung findet stattam 12.02.2023 um 13:00 Uhr – nach dem Mittagsgebet. […]

  Zum Beitrag

 • Urime Festa e Fitër Bajramit

  Të nderuar vëllezër dhe motra! Qendra Islame Kulturore Shqiptare ua uron gjithë besimtarëve dhe besimtareve kudo që janë Festën e Fitër Bajramit, duke e lutur Allahun xh.sh. që ai të na i pranon të gjitha ibadetet dhe punët e mira gjatë muajit Ramazan, të na ndihmojë që përherë të jemi në rrugën e drejtë të […]

  Zum Beitrag

 • Nata e Kaderit

  Të nderuar vëllezër dhe motra, Allahu xh.sh. në Kuran, në suren Kader thot: Bismil-lâhirr Rrahmânirr Rrahîm 1. Ne e kemi zbritur (Kuranin) në Natën e Kadrit. 2. E kush mund të ta shpjegojë ty se ç’është nata e Kadrit? 3. Nata e Kadrit është më e mirë se njëmijë muaj. 4. Engjëjt dhe Shpirti (Xhebraili), […]

  Zum Beitrag

 • Zekati dhe Sadakatulfitri

  Të nderuar vëllezër dhe motra, paqa dhe mëshira e Allhut të Gjithëmëshirshëm qoftë mbi ju. Zekati është njër nga shtyllat kryesore të Fesë Islame dhe ai ka të bëjë me detyrimin material që duhet me e krye secili musliman dhe muslimane. Secili musliman dhe muslimane e ka për detyrë me e krye këtë obligim dhe […]

  Zum Beitrag